Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@19:31:40 GMT

نامه منتشر نشده از صمیمی‌ترین دوست امام +عکس

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۵۷۴۹۸

نامه منتشر نشده از صمیمی‌ترین دوست امام +عکس

آیت‌الله لواسانی در اراک با امام خمینی آشنا شد و این آغاز دوستی میان این دو بزرگوار بود. دوستی‌ای که بیش از ۶۰ سال ادامه پیدا کرد.

خبرگزاری فارس: ۸ مهرماه مصادف با سالگرد فوت آیت‌الله سیدصادق لواسانی در سال ۱۳۶۹ است. ایشان یکی از صمیمی‌ترین رفقای امام خمینی (ره) بودند که سال‌ها نمایندگی ایشان در جمع‌آوری وجوه شرعی را برعهده داشت و سابقه رفاقتش با امام خمینی به ۶۰ سال می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان واسطه ازدواج حضرت امام نیز بوده است. همسر حضرت امام نقل می‌کند: «یکی دیگر از دوستان پدرم آقای سید محمد صادق لواسانی بودند که به آقا روح‌الله گفته بود: چرا ازدواج نمی‌کنی؟ ایشان هم که ۲۶، ۲۷ سال داشتند، گفته بودند: من تاکنون کسی را برای ازدواج نپسندیده‌ام و از خمین هم نمی‌خواهم زن بگیرم و کسی را در نظر ندارم. آقای لواسانی گفته بودند: آقای ثقفی ۲ دختر دارد و خانم داداشم می‌گوید خوبند.» [۱]همین توصیه و پیگیری آیت‌الله لواسانی منجر به ازدواج حضرت امام و خانم ثقفی می‌شود.

آشنایی آیت‌الله لواسانی با امام خمینی در اراک

آیت‌الله لواسانی در سال ۱۲۹۶ ه‍. ش. در حالی که کمتر از ۱۷ سال سن داشت برای تحصیل عازم اراک گردید. وی علیرغم سن کمی که داشت به خاطر هوش و علاقه‌ای که از خود بروز می‌داد به زودی مورد توجه علمای حوزه‌ی اراک؛ خصوصاً «آیت‌الله العظمی حائری» قرار گرفته و هنگام عزیمت به قم وی نیز همراه استاد به قم نقل مکان کرد. در اراک آیت‌الله لواسانی با امام خمینی آشنا شد و این آغاز دوستی میان این دو بزرگوار بود. دوستی‌ای که تا پایان عمر ادامه پیدا کرد.

یکی از قدیمی‌ترین عکس‌های حضرت امام در کنار آیت‌الله لواسانی (نفر سمت چپ امام خمینی است)

علمای بزرگ قم از جمله «سید محمد تقی خوانساری»، «سید صدرالدین» و «سید محمد حجت» پس از تبادل نظر با همدیگر «آیت‌الله محمدصادق لواسانی» را واجد شرایط تشخیص داده و در سال ۱۳۱۵ ه‍ ش. ایشان را به تولیت مدارس فیضیه، دارالشفاء و عبدالله خان منصوب کردند و ایشان به مدت ۶ سال مدیریت این حوزه‌ها را بر عهده داشت. در سال ۱۳۲۱ ه‍ ش. آیت‌الله لواسانی جهت نشر معارف دینی قم را به مقصد تهران ترک و در «مسجد میرزا ابوالحسن معمار» واقع در محله‌ی امام‌زاده یحیی به اقامه‌ی جماعت و خدمات دینی مشغول گردید.

آیت‌الله لواسانی در تهران هم ارتباطش را با امام خمینی حفظ کرده و میان ایشان و امام ملاقات‌های فراوانی صورت می‌گرفته است. آیت‌الله لواسانی خود به این ملاقات‌ها اشاره کرده و می‌گوید: «از همان سال [۱۳۲۰ ش]مرحوم امام خمینی سالی دو سه بار به تهران تشریف می‌آوردند و میهمان من بودند.»

نمایندگی امام در اخذ وجوهات شرعیه

آیت‌الله لواسانی به خاطر پیشینه و سابقه‌ی درخشانی که داشت نه تنها از سوی امام، بلکه از سوی علمای دیگر نیز مسوول جمع‌آوری «وجوه شرعیه» برای آن‌ها شده بود. پس از رحلت آیت‌الله بروجردی، امام خمینی (ره) بیش از سایر مجتهدین در میان مردم و بازاری‌ها محبوبیت داشت و به همین خاطر مبالغ بیشتری نیز از این راه برای وی ارسال می‌گردید. این مبالغ هنگفت ایجاب می‌کرد که متولی این وجوهات از میان اشخاص درستکار و باهوش انتخاب شوند. «امام خمینی (ره)» در شهر‌های تهران و قم چندین نماینده به همین منظور داشت که مهمترین و سرشناس‌ترین این اشخاص آیت‌الله لواسانی بود که بنا به گفته‌ی دوستان و نزدیکان ایشان به نحو احسن این وظیفه را انجام می‌داد. حاج احمد آقا در مورد وی می‌نویسد:

«در زمانی که نام امام مساوی با زندان و اعدام بود، یک‌تنه مسئولیت نمایندگی علی‌الطلاق حضرت امام را پذیرفت و مسئول شهریه در قم و تهران و سایر حوزه‌ها شد و با شهامت تا دم مرگ از این مسئولیت‌ها دفاع کرد و پذیرای زندان و شکنجه‌ها و تبعید و دربه دری شد و...» [۲]نامه منتشر نشده از آیت‌الله لواسانی به امام خمینی

بیشتر نامه‌هایی که بین آیت‌الله لواسانی و حضرت امام ردوبدل شده است مربوط به ارسال وجوه شرعیه و پرداخت شهریه طلاب است. در نامه منتشر نشده‌ای که از سوی مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی در اختیار خبرگزاری فارس قرار گرفته است، به مواردی از جمله شهریه برخی افراد پرداخته شده است. در بخشی از این نامه آمده است: «اطلاع دارید خداوند پسری به احمدآقا داده. ایشان علاوه بر آنچه حضرت آقای اخوی [آقای پسندیده]می‌دادند باید داد. حقر بدون اجازه سرکار تاکنون دادم. خوب است مرقوم دارید مرتب داده شود.»

با توجه به تاریخ نامه که مربوط ۱۷ جمادی‌الثانی ۱۳۹۲ قمری و مطابق با ۶ مرداد ۱۳۵۱ است، می‌توان برداشت که در نامه به تولد سیدحسن خمینی اشاره کرده است، زیرا سیدحسن خمینی متولد ۱ مرداد ۱۳۵۱ است.

پی‌نوشت:

[۱]- http://aftabnews.ir/vdcgnn۹qzak۹uq۴.rpra.html

[۲]- http://ir-psri.com/Show.php?Page=ViewArticle&ArticleID=۳۹۷

منبع: فردا

کلیدواژه: دوست امام نامه منتشر نشده امام خمینی آیت الله لواسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۵۷۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناشر هندی بابت اقدام وهن‌آمیز به امام خمینی(ره) عذرخواهی کرد

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، در اعلامیه مطبوعاتی انتشارات بین‌الملل آکوبر که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفت، عمیقاً و صادقانه ابراز تأسف شده است.

در بیانیه این انتشارات آمده است: دلیل نگارش این نامه ابراز تأسف صادقانه و عمیق در مورد مناقشه اخیر ایجادشده در رابطه با روایتی از آیت‌الله روح‌الله خمینی در یکی از کتاب‌های منتشرشده توسط ما می‌باشد. ما متوجه شدیم که عنوان استفاده‌شده برای ایشان نه‌تنها نادرست، بلکه عمیقاً برای بسیاری از افراد و جوامع توهین‌آمیز می‌باشد.

این انتشارات که بعد از این اقدام با موجی از اعتراضات اجتماعی در هند و دیگر کشورها مواجه شده است، تأکید کرد: ما به سنگینی اشتباه خود معترف بوده و اعتقاد داریم که چنین توصیفات نادرستی نه‌تنها باعث خدشه‌دار شدن حقیقت و عدالت می‌گردند، بلکه به کلیشه‌های آسیب‌زننده نیز دامن می‌زنند. ما اهمیت اصلاح سریع و صریح این اشتباه را درک می‌نماییم.

در ادامه این بیانیه تأکید شده است: صمیمانه‌ترین عذرخواهی را نسبت به تمامی افرادی که تحت‌تأثیر این غفلت قرار گرفته‌اند، ابراز می‌نماییم. قصد ما هرگز نشر اطلاعات غلط و کمک به ترویج روایت‌های زیان‌آور نبوده است.

این ناشر تأکید کرد که در واکنش به این اقدام، در حال اتخاذ اقدامات فوری جهت اصلاح این وضعیت است و افزود: ما به بازبینی و بررسی محتوای خود جهت حصول اطمینان از دقت، رعایت انصاف و حساسیت در بازنمایی‌های‌مان، متعهد می‌باشیم، علاوه بر این، ما یک تصحیح و عذرخواهی رسمی در کتاب‌های آتی و سکوهای برخط خودمان صادر خواهیم کرد.

کد خبر: 1228911 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • مطهری امام
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • ناشر هندی بابت اقدام وهن‌آمیز به امام خمینی(ره) عذرخواهی کرد
  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • پیام تسلیت مدیر حوزه های علمیه درپی درگذشت همسر آیت الله سیدمصطفی خمینی
  • عکسی از مادر سیدحسن خمینی در مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام /دختر امام هم آمد
  • چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس
  • پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳
  • همسر آیت‌الله «سید مصطفی خمینی» در قم تشییع شد
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد